El Bus Ateu

Bus Ateu
A l’octubre de 2008 la British Humanist Association, amb el suport del professor Richard Dawkins, el conegut biòleg evolucionista autor de “El espejismo de Dios” (”The God Delusion”), va començar a recaptar fons per iniciar una campanya de publicitat als autobusos de diverses ciutats britaniques, com Londres, Birmingham, Manchester i Edimburg, amb l’objectiu de sensibilitzar als ciutadans ateus, no creients i lliurepensadors en general sobre la necessitat de “fer-se visibles”, de sentir-se orgullosos de les seves conviccions i de reivindicar per a ells els mateixos drets i llibertats que es reconeixen a altres ciutadans pel sol fet de posseir o manifestar unes creences religioses.

Campanya Bus Ateu a UK

Saragossa. Probablement … la major pancarta atea de la història…

 

“La religió est&nsbp; acostumada a coses gratis: exempció d’impostos, respecte no guanyat i el dret a rentar el cervell dels nostres nens… Crec que aquesta campanya posar&nsbp; la gent a pensar, i pensar és un anatema de la religió… Veiem tantes campanyes de salvació a través de Jesús amenaçant-se amb el c&nsbp; stig etern que estic segur que una campanya com a aquesta ser&nsbp; rebuda com una glopada d’aire fresc, i si a més de posar la gent a pensar les fa somriure, doncs molt millor.”

 

Richard Dawkins (Biòleg evolucionista i Catedr&nsbp; tic de Divulgació Científica de la Universitat d’Oxford).

 

Des de llavors la campanya del “Bus Ateu” s’ha estès per tot el món i finalment ha arribat també al nostre país. Durant el mes de gener de 2009 van començar a circular per Barcelona autobusos amb el lema “PROBABLEMENT DÉU NO EXISTEIX. DEIXA DE PREOCUPAR-TE I GAUDEIX LA VIDA” i, si la resposta dels ciutadans és tan positiva com ho ha estat al Regne Unit, a continuació s’estendr&nsbp; a altres ciutats de l’Estat.

Campanya Bus Ateu (Barcelona)

Campanya Bus Ateu (Barcelona)

 

Albert Riba, President Ateus de Catalunya

Albert Riba, President Ateus de Catalunya

Els ateus pensem que la nostra és una visió positiva del món, una visió que pot ajudar l’home a construir un model millor de societat, perquè en no deixar espai per a cap amagatall on refugiar-se, en no haver-hi cap m&nsbp; on anar a pidolar, no permet defugir la nostra responsabilitat ajornant fins una altre vida la realització del nostre projecte. No hi ha cap cosa que puguem fer després de la mort. El que vulguem fer hem de fer-ho ara i aquí o acceptar que no ho farem mai. L’ateisme no ens deixa altre alternativa que esforçar-nos per a resoldre els nostres problemes aquí, a la Terra, els problemes de l’home, de la vida, tots sols. Això no vol dir que haguem de viure aïllats en un món insolidari, ans al contrari, perquè quan nosaltres diem sols estem dient plegats.

Campaña Bus Ateo (Madrid)

Campaña Bus Ateo (Madrid)


Art. 20 Constitució Espanyola (cartell Saragossa)

Art. 20 Constitució Espanyola (cartell Saragossa)


Campanya Bus Ateu (Barcelona)

Campanya Bus Ateu (Barcelona)


Bus Ateo en A Coruña

Bus Ateo en A Coruña


Bus Ateo en Madrid

Bus Ateo en Madrid


Foto del bus de Málaga

Foto del bus de Málaga


Bus Ateo en Barcelona

Bus Ateo en Barcelona